252bc2c4eb748b9eef00be985653cab9.jpg

MOTO GP

MOTO GP

FORMULA 1

FORMULA ONE

ΠΑΡΟΧΕΣ

Video spot

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο Καιρός στις Σέρρες

Thursday, 28 Μάρτιος 2024

Από το άρθρο-δημοσίευμα της Εφημερίδας ΠανσερραΪκής που εκδόθηκε την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

O Μετσιμενίδης, ο άλ­λοτε πρόεδρος του Συλλόγου Red Lions, είναι ο άνθρωπος που έστησε το πρώτο sports cafe στην πόλη των Σερρών και ακολούθησαν μετά οι υπόλοιποι. Σήμερα το Goal Cafe, ανανεωμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σε μεγαλύ­τερο χώρο πάντα στην 8ης Μαίου, παραμένει το No 1 στέκι για τους φι­λάθλους και όχι μόνο. Διαβάστε πως και με ποιους το ξεκίνησε, τι ρόλο έπαιξε η Eφη Κιοσσέ, αλλά και ο Αλέ­κος Αναστασιάδης, τι πιστεύει για τον Πανσερραϊκό, για την μεγάλη ευκαι­ρία του ΣΔΕ και την εμπειρία του από την ενασχόληση του με την πολιτική. Στην συνέντευξη εξομολόγηση, ο Στέ­λιος Μετσιμενίδης, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον πατέρα του που έχασε πριν από ένα χρόνο, ενώ αν αφιερώσετε πέντε λεπτά από τον χρόνο σας αξίζει τον κόπο να δι­αβάσετε την συγκινητική υπόσχεση που του έδωσε και όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα την κράτησε!

Πως ξεκίνησα το πρώτο sports cafe.

"Ηταν μια ιδέα αυτοδημιούργητη το Goal Cafe. Ξεκίνησα πριν από 5 χρόνια με ένα μικρό μαγαζί στην οδό 8ης Μαΐου, γύρω στα 60 τ.μ. το οποίο κατάφερε να μπει γρήγορα στις καρδιές των φιλάθλων και σε όσους γενικότερα αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ήταν μια ιδέα που το είδα στη θεσσαλονίκη και έλειπε από την πόλη των Σερρών. Ένα Goal Cafe που καταφέραμε να το κάνουμε γνωστό και σήμερα όποιον και αν ρωτήσεις πλέον το ξέρει στην πόλη»

Στα δυο πρώτα χοόνια της λειτουργίας του, «αλλάξαμε το μαγαζί το επεκτείναμε και φτάσαμε τα 280 τ.μ. με δέκα γιγαντο­οθόνες. Έγινε ένα μαγαζί με ταυτότητα. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με επηρέασε για να ασχοληθώ όπως και η δραστηριοποί­ηση μου με το Σωματείο Red Lions.

«Η φιλοσοφία μου, η Έφη και το προσωπικό μου»

Ο Στέλιος Μετσιμενίδης με απλά λόγια αναλύει την φιλοσοφία του που στηρίζεται στην αγάπη και στην δουλειά. «Η δουλειά της καφετέριας είναι μια αγάπη και κακά τα ψέματα αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε δεν πας καλά. Κοντά στο χόμπι και τις γνωριμίες κατάφερα να κάνω όλα αυτά μαζί. Οι γνωριμίες είναι το παν, αλλά πρέπει να είσαι και σωστός.

Ψυχή του μαγαζιού είναι αναμφισβήτητα «η υπεύθυνη Έφη Κιοσσέ, η οποία είναι μαζί μου 3 χρόνια και σίγουρα είναι το Α και το Ω της επιχείρησης. Τα πάντα ξεκινάνε από το μεγάλο κεφάλι που είμαι εγώ και μετά από την'Εφη και το υπόλοιπο προσωπικό. Εχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να διαλέξουμε άτομα σωστά που γνωρίζουν την δουλειά, την αγαπάνε και σκέφτονται το μαγαζί. To Goal Cafe είναι μια κοινή προσπάθεια, αφεντικό, υπεύθυνη και προσωπικό. Το μαγαζί κατάφε­ρε να είναι πρώτο και δουλεύει. Μπορώ να σου πω ότι έχει ανθρώπους που το έχουν και στέκι και θέλω να τους ευχαριστήσω».

«Είναι μεγάλη επένδυση το goal cafe»

"Σίγουρα ο φίλαθλος επιλέγει τα Sports Cafe σήμερα για να βλέπει αγώνες εδώ με φίλους παρά στο σπίτι. Είναι μια πολυτέλεια η συγκεκριμένη επιχείρηση με γιγαντοοθό­νες, δορυφόρους, ασύρματο internet και πολλά άλλα. Είναι μια μεγάλη επένδυση με 10 διαφορετικές τηλεοράσεις και με ένα κλίμα καθαρά αθλητικό, θα δεις πολλές φορές να πίνουν καφέ εδώ αθλητικοί παρά­γοντες δημοσιογράφοι, πολιτικοί, παίκτες, φίλαθλοι, οπαδοί μέχρι και άσχετοι με τον χώρο, αλλά και γυναίκες που κάνουν μια στάση με τα καρότσια τους, ιδιαίτερα την Τρίτη που έχουμε δίπλα μας το παζάρι».

«Το πρώτο λιθαράκι έβαλε το BET ARENA»

To BET ARENA πιστεύω πως έβαλε το πρώτο λιθαράκι και θέλω να ευχαριστήσω τον Αλέκο Αναστασιάδη και δημόσια. Ήταν οι πρώτοι μας πελάτες που μας κάνανε «ορίστε» για να γίνουμε επαγγελματίες. Το οφείλουμε σε αυτούς που φτάσαμε τόσο ψηλά και χω­ρίς να καβαλήσουμε το καλάμι έγινε από τα πιο γνωστά sports στέκια στην πόλη".

"Ο ήλιος βγαίνει για όλους, μακάρι όλοι να δουλεύουν γιατί βλέπουμε τι κρίση υπάρχει. Πάντα κάποιος κάνει την αρχή και κάποιοι άλλοι αντιγράφουν, το ότι γίνανε και άλλα sports cafe και είμαστε σταθερά νού­μερο 1 μαγαζί αυτό οφείλεται στον συνα­γωνισμό που είναι θεωρώ ικανοποιητικός. Ανεβαίνουμε επίπεδο.

«Μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία το Σ.Δ.Ε.»

"Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ήταν όντως μια δεύτερη ευκαιρία και μπήκα από μια πρόταση να γίνω μέλος. Άλλωστε χρειαζόμουν ένα χρόνο για να πάρω και το Απολυτήριο. Δυσκολεύτηκα, πολέμησα, το ήθελα και το έκανα παράλληλα τότε με το μαγαζί. Χρωστάω πάρα πολλά και τώρα που  έχω τελειώσει, είναι ένα κομμάτι της καρδι­άς μου και μπορώ να πω ότι μου λείπει".

«Είχα υποσχεθεί στον πατέρα μου ότι θα πετύχω και πέτυχα»

Ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα για εμένα ο θάνατος του πατέρα μου. Το γεγονός αυτό μου έχει δείξει ότι η ζωή είναι πολύ δύσκο­λη στο ότι σήμερα υπάρχουμε και αύριο όχι. Παρόλα αυτά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι ο πατέρας μου λείπει. Κατάφερα και πήρα δύναμη και άφησα να περάσουν οι μέρες. Του το είχα υποσχεθεί ότι το μαγαζί i θα γίνει το νούμερο ένα sports cafe στην πόλη και ότι θα μιλάνε κάποια μέρα όλοι και τελικά το έκανα και πιστεύω πως από εκεί ψηλά που είναι το βλέπει. Και να σου πω την αλήθεια ήταν το μεγάλο μου όνειρο και εκείνο το βράδυ που πέθανε είπα μέσα μου εγώ θα σε δικαιώσω και πιστεύω το έχω κάνει απόλυτα».

Τα μελλοντικά σχέδια.

«Σχέδια για το μέλλον υπάρχουν πολλά, πάνω από όλα την υγεία μας να κοιτάξουμε και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο μαγαζί. Συναγωνιζόμαστε ήδη sports καφετέριες σε όλη την Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε στην κορυφή. Σίγουρα δεν χανόμαστε. Τον τελευταίο χρόνο και μετά τον θάνατο του πατέρα μου, η αλήθεια είναι ότι λείπω από τα αθλητικά δρώμενα. Είναι κάτι που μου λείπει. Παραιτήθηκα από τους Red Lions και τις τηλεοπτικές οπαδικές εκπομπές και μόλις βρω τον εαυτό μου θα ανακάμψω. Με την πρώτη ευκαιρία θα ξανασχοληθώ με μια ομάδα και ήδη δεν σου κρύβω ότι έγινε ένα νέο ξεκίνημα με τη «θύελλα», παρόλο που τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Το όνομα «Μετσιμενίδης» πουλάει και ήδη έχω δυο προτάσεις από Συλλόγους, ο ένας ποδοσφαιρικός και ο άλλος από άλλο χώρο. Αν πω το ναι, θα γίνει πάταγος στις Σέρρες».

 «Στεναχωρήθηκα για τον Πανσερραϊκό»

«Για τον Πανσερραϊκό στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με αυτό που έγινε. Τα τελευ­ταία χρόνια ήμουν πρόεδρος Συλλόγου έτρεχα, πανικόβλητα και όντως ήταν ένας άθλος που ανεβήκαμε μετά από 16 χρόνια. Κάποιες λανθασμένες ενέργειες, κάποιες επιπολαιότητες στην αρχή της χρονιάς μας οδήγησαν στον υποβιβασμό. Αν όλοι οι Σερ­ραίοι είναι μαζί πιστεύω πως θα είνα θέμα χρόνου για να επιστρέψει η ομάδα».
 
Η ενασχόληση με την πολιτική.
« Όσο για το Δημοτικό Συμβούλιο Νεο­λαίας ήταν μια χρονιά που είχαμε πολλές φασαρίες, ήμουν ανεξάρτητος και μπορώ να πω πως για εμένα ήταν μια μεγάλη εμπει­ρία. Να πως τέλος πως δεν έχω πάρει ακό­μα απόφαση αν θα κατέβω ή όχι στις Δημο­τικές και Νομαρχιακές εκλογές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Συνέντευξη στο περιοδικό SER-FREE τον Μαϊο 2013 »